Pudding chia zawsze chętnie polecam swoim podopiecznym na drugie śniadanie – jest sycący, można go przygotować na mnóstwo różnych sposobów, a do tego nadaje się do zabrania na drogę, np. w słoiczku. W dodatku w takim posiłku możemy sprytnie przemycić warzywa, np. w postaci szpinaku zmiksowanego z mlekiem (kokosowym lub krowim).

Zielony pudding chia z bananem i kiwi
2018-02-26 13:07:56

Składniki
- 1 szklanka mleka kokosowego bez cukru (z kartonu)
- 1 daktyl suszony
- garść szpinaku
- 6 łyżeczek nasion chia
- 1/2 banana
- 1 kiwi
Przygotowanie
- Mleko kokosowe zmiksuj z umytym szpinakiem i daktylem (opcjonalnie możesz dodać dojrzałego banana, będzie bardziej słodkie). Przelej do szklanki, dodaj nasiona chia i wymieszaj. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż napęcznieje (mieszaj co jakiś czas).
- Dodaj pokrojonego banana i kiwi.
Wskazówki
- Nie przesadź z ilością szpinaku, bo zdominuje smak.
powiedz dietom nie https://www.powiedzdietomnie.pl/

Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!