Kolejna odsłona jadłospisu odchudzającego (wcześniejsze znajdziecie tutaj). Tym razem chciałabym Wam pokazać, że nawet stosując dietę 1500 kcal można chodzić najedzonym. Oczywiście jest to jadłospis niskokaloryczny i nie u każdego jest on zalecany. Przy dobieraniu diety i kaloryczności zawsze należy brać pod uwagę własne potrzeby, masę ciała, wzrost, wiek czy aktywność fizyczną. Poniższa rozpiska jest dość zróżnicowana, zależało mi na tym żeby produkty i dania nie powtarzały się. To jednak wcale nie oznacza że zdrowo gotując spędzimy w kuchni pół dnia. Zwróćcie uwagę na porcje – większość to posiłki na 2, nawet 3 dni, co powoduje sporą oszczędność czasu w skali tygodnia.
To tylko przykład jadłospisu, natomiast indywidualny plan żywieniowy układam po konsultacjach.
[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.powiedzdietomnie.pl/poradnia-dietetyczna-online”]Zamów dietę online[/button]
ŚNIADANIE
- Granat – 50 g (0.5 x Sztuka)
- Orzechy brazylijskie – 16 g (4 x Sztuka)
- Nasiona chia – 10 g (2 x Łyżeczka)
- Komosa ryżowa (Quinoa) – 56 g (4 x Łyżka)
- Mleko migdałowe naturalne – 250 g (1 x Szklanka)
- Ksylitol – 7 g (1 x łyżeczka)

II ŚNIADANIE
- Papryka czerwona (świeża) – 10 g (0.07 x Sztuka)
- Sok z cytryny – 6 g (1 x Łyżka)
- Koper ogrodowy – 8 g (1 x Łyżka)
- Tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym) – 60 g (2 x Łyżka)
- Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka)
- Chleb żytni razowy – 30 g (1 x Kromka)

OBIAD
- Olej rzepakowy – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Cebula – 100 g (1 x Sztuka)
- Papryka czerwona (świeża) – 420 g (3 x Sztuka)
- Koncentrat pomidorowy (30%) – 25 g (1 x Łyżka)
- Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja)
- Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek – 20 g (6.67 x Łyżeczka)
- Bulion warzywny (domowy) – 300 g (1.2 x Szklanka)
- Kukurydza (konserwowa) – 400 g (26.67 x Łyżka)
- Ananas (świeży) – 400 g (5 x Plaster)
- Ryż brązowy – 100 g (6.67 x Łyżka)
- Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta)
- Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)

PODWIECZOREK
- Mleko kokosowe bez cukru – 250 g (1 x Szklanka)
- Ksylitol – 28 g (4 x Łyżeczka)
- Nasiona chia – 40 g (8 x Łyżeczka)
- Mango – 280 g (1 x Sztuka)
- Sok z cytryny – 6 g (1 x Łyżka)
- Kurkuma – 1 g (1 x Szczypta)

KOLACJA
- Wywar z warzyw (gotowy) – 800 g (3.2 x Szklanka)
- Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) – 200 g (2 x Porcja)
- Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka)
- Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta)
- Brokuł (mrożony) – 135 g (0.3 x Opakowanie)
- Szpinak (świeży) – 100 g (4 x Garść)
- Por – 140 g (1 x Sztuka)
- Ziemniaki – 70 g (1 x Sztuka)
- Bazylia (świeża) – 20 g (20 x Listek)
- Marchew – 90 g (2 x Sztuka)

SUMA
Kalorie: 1524.0 kcal Białka: 71.5 g Tłuszcze: 56.3 g
Węglowodany: 170.2 g Błonnik: 44.6 g
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!