Niedawno umieściłam na blogu 3 przepisy na zdrowe pasty kanapkowe (klik). Wpis bardzo przypadł Wam do gustu, dlatego idąc za ciosem przygotowałam kolejną pastę, z ciecierzycy i szpinaku. Znów jest prosto, szybko, pysznie i zdrowo 😀 Taką pastę możecie wykorzystać nie tylko do chleba, ale też np. jako nadzienie do tortilli czy dip do maczania surowych warzyw.

Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku
Oceń
Drukuj
Składniki
  1. 240 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej i przepłukanej z puszki)
  2. 1 garść młodego szpinaku
  3. 80 g fety
  4. sok z 1/2 cytryny
  5. 50 g suszonych pomidorów
  6. pieprz i papryka w proszku (ostra i słodka)
Przygotowanie
  1. Ciecierzycę zblenduj ze szpinakiem, fetą i sokiem z cytryny.
  2. Dodaj posiekane pomidory, dopraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
powiedz dietom nie https://www.powiedzdietomnie.pl/

Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku
Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku
Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku