Niedawno umieściłam na blogu 3 przepisy na zdrowe pasty kanapkowe (klik). Wpis bardzo przypadł Wam do gustu, dlatego idąc za ciosem przygotowałam kolejną pastę, z ciecierzycy i szpinaku. Znów jest prosto, szybko, pysznie i zdrowo 😀 Taką pastę możecie wykorzystać nie tylko do chleba, ale też np. jako nadzienie do tortilli czy dip do maczania surowych warzyw.

Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku
2017-06-05 16:59:47

Składniki
- 240 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej i przepłukanej z puszki)
- 1 garść młodego szpinaku
- 80 g fety
- sok z 1/2 cytryny
- 50 g suszonych pomidorów
- pieprz i papryka w proszku (ostra i słodka)
Przygotowanie
- Ciecierzycę zblenduj ze szpinakiem, fetą i sokiem z cytryny.
- Dodaj posiekane pomidory, dopraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
powiedz dietom nie https://www.powiedzdietomnie.pl/




Dziś zajadam pastę z pieczonej marchwi ze słonecznikiem, ale jutro kupuję szpinak i robię Twoją pastę. Jak patrzę na zdjęcia tej pasty to nabrałam takiej ochoty, że ciężko będzie wytrzymać do jutra:) Pozdrawiam:)