Pieczone jabłka to prosty i lekki deser, który idealnie pasuje do jesiennego nastroju. Najlepiej smakuje na ciepło, chwilę po upieczeniu 😉

Jabłka pod kruszonką
2016-10-27 15:23:01

Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
40 min
Składniki
- 1,5 kg jabłek
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżka miodu
kruszonka
- 120 g oleju kokosowego nierafinowanego
- 80 g mąki orkiszowej typ 1850
- 150 g drobnych wiórków kokosowych lub mąki kokosowej
- 110 g ksylitolu
- szczypta soli
Przygotowanie
- Jabłka umyj i pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę pokrój na 3-4 kawałki.
- Połącz miód z cynamonem, następnie wymieszaj je z kawałkami jabłek.
- Wyłóż formę o wymiarach 25x37 cm papierem do pieczenia, przełóż do niej kawałki jabłek.
- W misce wymieszaj wszystkie składniki na kruszonkę. Następnie rozprowadź ją równomiernie na jabłkach.
- Piecz na zloty kolor ok. 40 minut w 180 stopniach C.
powiedz dietom nie https://www.powiedzdietomnie.pl/





Genialne! Ja teraz odchudzam się z aplikacją kcalmar, a tam nie ma takich rzeczy! Spróbuję ten przepis obowiązkowo!