Orzeźwiające smaki lata, czyli lekki dwuwarstwowy mus z truskawek i mango.

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 250 g truskawek
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 dojrzałe mango
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • 50 g nerkowców
  • sok z 1/2 limonki
1. Siemię lniane zmiel w blenderze lub młynku do kawy. Truskawki umyj i zmiksuj blenderem razem z siemieniem.
2. Mango obierz i pokrój. Wrzuć do blendera, dodaj mleko, nerkowce i sok. Zmiksuj na gładką masą.
3. Mus z mango przelej do pucharka, szklanki lub słoiczka. Na to wylej mus z truskawek i udekoruj tartą skórką z limonki i miętą.

 

Mus z truskawek i mango.

 

Mus z truskawek i mango.
Energia
(1 porcja)
Białko
Tłuszcz
Węglowodany
Błonnik
312 kcal
7,6 g
15,3 g
43 g
7,4 g
3 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *