Orzeźwiające smaki lata, czyli lekki dwuwarstwowy mus z truskawek i mango.
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 250 g truskawek
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 dojrzałe mango
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 50 g nerkowców
- sok z 1/2 limonki
1. Siemię lniane zmiel w blenderze lub młynku do kawy. Truskawki umyj i zmiksuj blenderem razem z siemieniem.
2. Mango obierz i pokrój. Wrzuć do blendera, dodaj mleko, nerkowce i sok. Zmiksuj na gładką masą.
3. Mus z mango przelej do pucharka, szklanki lub słoiczka. Na to wylej mus z truskawek i udekoruj tartą skórką z limonki i miętą.
Energia
(1 porcja)
|
Białko
|
Tłuszcz
|
Węglowodany
|
Błonnik
|
312 kcal
|
7,6 g
|
15,3 g
|
43 g
|
7,4 g
|
Bardzo smacznie wygląda,będę musiała spróbować .
Super wygląda:) pyszności!
Świetny przepis szczególnie na ciepłe dni, których coraz więcej!
thesmallveggie.blogspot.com