Dzisiejsze wypieki nazwałam żartobliwie kokoSANKI, z racji panującej za oknem zimy;)

Potrzebujemy (mi z podanych składników wyszło 27 sztuk):

  • 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 200g wiórków kokosowych
  • ¾ szklanki mleka 2%
  • Kilka kropli aromatu waniliowego
  • Coś dla dodania słodyczy – u mnie łyżka cukru trzcinowego +2 łyżki syropu z agawy

Wykonanie banalnie proste – wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gęstej masy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 13-18 minut w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru.

10 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *