Postanowiłam wziąć udział w akcji kulinarnej pt. sezon na awokado. O zaletach awokado pisałam już tutaj, dlatego przejdę od razu do przepisu. Przygotowałam szybkie i proste łódeczki nadziewane mozzarellą, pomidorami i oczywiście awokado.
Potrzebne składniki (2 porcje):
- 1 pomidor
- 1 awokado
- ½ mozzarelli (60g)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki
- opcjonalnie oliwki, jajka, papryka – co kto lubi:)
Wykonanie:
Awokado dzielimy na połówki, wydrążamy miąższ, mieszamy z pokrojonymi w kostkę składnikami. Następnie dodajemy jogurt i odrobinę natki pietruszki, doprawiamy, nadziewamy połówki awokado. Gotowe! 😉
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!