Postanowiłam wziąć udział w akcji kulinarnej pt. sezon na awokado. O zaletach awokado pisałam już tutaj, dlatego przejdę od razu do przepisu. Przygotowałam szybkie i proste łódeczki nadziewane mozzarellą, pomidorami i oczywiście awokado.


Potrzebne składniki (2 porcje):

  • 1 pomidor
  • 1 awokado
  • ½ mozzarelli (60g)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki
  • opcjonalnie oliwki, jajka, papryka – co kto lubi:)

Wykonanie:

Awokado dzielimy na połówki, wydrążamy miąższ, mieszamy z pokrojonymi w kostkę składnikami. Następnie dodajemy jogurt i odrobinę natki pietruszki, doprawiamy, nadziewamy połówki awokado. Gotowe! 😉

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *