Dzisiejszy szybki koktajl, ze względu na intensywny, zielony kolor nazwałam „moc chlorofilu”. Szpinak, banan i pomarańcza – to jest to!
Składniki:
- 1 banan
- 1 pomarańcza
- 2 garście szpinaku
- ewentualnie odrobina wody dla uzyskania ulubionej konsystencji
Wykonanie? Nic prostszego – zblenduj wszystko i ciesz się wspaniałym kolorem i smakiem 🙂
Ps. szpinak jest oczywiście zdrowy, ale spożywany W NADMIARZE może być dla nas szkodliwy ze względu na obecny w nim kwas szczawiowy. Dlatego jedzmy szpinak od czasu do czasu, wszystko z głową i umiarem 😉
uwielbiam takie smoothie!:)
wyglada pieknie!:D ale chyba nie przekonuje mnie szpinak w koktajlu…:>
szpinaku prawie nie czuć, przeważa smak banana:)
wygląda cudownie 🙂
teraz mam boom na koktajle, na pewno taki wypróbuję!!!
Jaka musi być moc blendera by rozdrobnić liście?
ja robilam na małych obrotach, liście bardzo łatwo rozdrobnić, więc nawet najslabszy blender sobie poradzi;)