Podrasowana wersja dobrze znanych placków z cukinii.  Z dodatkiem twarożku i wędzonego łososia smakują rewelacyjnie i świetnie się sprawdzają zarówno w roli przystawki, jak i obiadu lub kolacji. 

Placki z cukinii z twarożkiem i łososiem
Porcje 2
Oceń
Drukuj
Składniki
  1. 1 cebula
  2. 200 g cukinii (1 mała sztuka)
  3. 2 jajka
  4. 90 g mąki kukurydzianej
  5. 2 łyżki oliwy
  6. 120 g twarogu półtłustego
  7. 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  8. szczypiorek
  9. sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  10. 60 g łososia wędzonego
Przygotowanie
  1. Cukinię ze skórką zetrzyj na dużych oczkach. Odstaw na chwilę, następnie wyciśnij nadmiar soku. Dodaj mąkę, jajka, drobno pokrojoną cebulę, przyprawy i oliwę. Smaż na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Powinno wyjść ok. 8 placków.
  2. W międzyczasie wymieszaj twarożek z przyprawami, jogurtem i pokrojonym szczypiorkiem.
  3. Przełóż placuszki na talerz, każdy posmaruj serem, nałóż kawałki łososia.
powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/
zdrowe placuszki z cukinii przepis zdrowe placuszki z cukinii przepis

placuszki z cukinii kalorie