Pieczone jabłka to prosty i lekki deser, który idealnie pasuje do jesiennego nastroju. Najlepiej smakuje na ciepło, chwilę po upieczeniu 😉

Jabłka pod kruszonką
Oceń
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
40 min
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
40 min
Składniki
  1. 1,5 kg jabłek
  2. 1 łyżka cynamonu
  3. 1 łyżka miodu
kruszonka
  1. 120 g oleju kokosowego nierafinowanego
  2. 80 g mąki orkiszowej typ 1850
  3. 150 g drobnych wiórków kokosowych lub mąki kokosowej
  4. 110 g ksylitolu
  5. szczypta soli
Przygotowanie
  1. Jabłka umyj i pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę pokrój na 3-4 kawałki.
  2. Połącz miód z cynamonem, następnie wymieszaj je z kawałkami jabłek.
  3. Wyłóż formę o wymiarach 25x37 cm papierem do pieczenia, przełóż do niej kawałki jabłek.
  4. W misce wymieszaj wszystkie składniki na kruszonkę. Następnie rozprowadź ją równomiernie na jabłkach.
  5. Piecz na zloty kolor ok. 40 minut w 180 stopniach C.
powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/
dietetyczne jabłka pod kruszonkądietetyczne jabłka pod kruszonkądietetyczne jabłka pod kruszonkądietetyczne jabłka pod kruszonkądietetyczne jabłka pod kruszonką