Kocham czekoladę. Mogłabym ją jeść kilogramami, ale z wiadomych względów staram się ograniczać. Ten przepis jest idealny dla wszystkich czekoladoholików. Słodycz bez zbędnych dodatków, chemii, cukru. I co najlepsze, możesz ją posypać czym tylko Ci się podoba – migdałami, solą, chili, orzechami, rodzynkami. Uwaga – mocno kokosowa i pyszna!
 
Składniki (2 tabliczki):

Moje dodatki:

  • 2 łyżeczki jagód goi
  • łyżeczka płatków migdałów
  • łyżeczka wiórków kokosowych
  • kilka orzechów ziemnych niesolonych

Olej kokosowy to świetny kosmetyk – ratuje suchą cerę i zniszczone włosy

 
1. Olej, miód i kakao wymieszać na gładką masę.  
2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą czekoladowego kremu.

3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut.

SMACZNEGO!

 
1 porcja  (1 tabliczka – 60 g) zawiera:
390 kcal; 3,6 g białka; 35,8 g tłuszczów;  14,5 g węglowodanów;  1,5  g błonnika